Followers

April 18, 2012

:: Rahsia~Disebalik Renungan Mata Lelaki ::


Dari Mata turun ke Hati. Renungan atau pandangan mata selalunya benar dan jarang menipu. Bila kita berbincang dengan pasangan cuba renung pada matanya. Mungkin ada kebenaran atau sebaliknya


1. Jika mata jarang berkedipTanda orang itu sangat tajam pemikirannya, dan jika tak berkedip langsung bila dia bercakap, dia sangat tajam dalam sesuatu bidang, sebab konsentrasi dia sangat kuat sekali. Orang ini sangat berpotensi jadi saintis atau pakar dalam pelbagai bidang.


2. Jika renunganya matanya tajam macam renungan mata harimau
Orang ini sangat bersungguh dalam melakukan sesuatu, dan tajam juga pemikiranya dengan syarat matanya kurang berkedip. Dan dia ada dua sifat exstrem sama ada sangat jahat atau sangat baik jika dia berpeluang berbuat demikian..3. Mata sering berkedip seolah-olah ada habuk masuk mata
Orang ini kurang cerdas dari segi pemikiran dan kurang pandai dan mudah kena tipu.


4. Renungan mata yang lemahTanda orang ini kurang tajam pemikirannya dan kurang bijak, atau dalam kata lain dia hanya berpotensi jadi watak pelakon tambahan atau watak orang kampung dalam filem Hindustan.


5. Jika seseorang memiliki mata yang kecil

Tajam renungannya dan tak berkedip, dan jika ada cahaya, orang ini sangat hebat dan memiliki sifat ekstrem samada bijak dan sangat jahat atau bijak dan sangat baik serta sangat berpotensi jadi pakar, mata jenis ini ramai dimiliki oleh orang Barat.6. Jika matanya renungan tak tajam tapi renunganya seolah-olah nampak sangat jauh Orang ini bijak dan fikiranya adalah unik dalam berfikir dan bijak sekali dan jarang pegang watak jahat biasanya watak baik sahaja dengan syarat jangan banyak kedip. Nak tahu mata jenis ini lihat mata Dr. fazilah kamsah, Dr. Mahathir dan ramai orang Jepun memilikinya.


7. Jika mata besar macam mata lembuOrang ini kurang bijak dan lagi teruk jika tak tajam renunganya dan tak bercahaya matanya.


8. Jika mata seseorang sering berkeliaran biji mata hitamnya
Berhati-hati! Orang ini kaki belit sikit dan suka tipu dan tak bijak bahagian ilmu. Sukar dipercayai dan dibuat kawan.
    Kalau mata juling camne lak ???? hahahahaha.....gurau jew

3 comments:

 1. MSH:kalo mate nyer BUNTANG... kategori ape lak?? wakakakakaka

  ReplyDelete
 2. Mata aku jenis pe ar fren???..
  -ViSh

  ReplyDelete
 3. MSH :: Mate buntang mayb dalam kajian~mayb masa bincang time tu kene renjatan letrik...

  VISH :: Ko mate berkaca2....sbb pakai lens...hahaha

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...