Followers

March 27, 2011

::2nd day~Bukit Tinggi~11.03.2011::

Assalammualaikum

Hari kedua di Bukit Tinggi~Seawal jam 7pagi waktu indonesia....kami dah bangun2....terkebil2 gak la mata nih...maklum la, semalam punyer penat pon tak abis lagi...dah nak mulakan perjalanan baru...sebelum tu kena la sarapan pagi dulu kat hotel.......alas perut....


depan butik annisa
~Rumah Gadang~ (Rumah Besar) adalah rumah adat Minangkabau. Gaya seni,hiasan dalaman rumah ini mencerminkan kebudayaan dan nilai Minangkabau (Cehhhhhh! dah mcm cikgu sejarah plak) kebetulan juga mak dan ayah aku berasal dari negeri sembilan, so faham la gak pasal adat2 orang minang nih....kat sini merasa gak aku pakai baju pengantin masyarakat minang...makkk aiiii, panas giler....tapi best sebab dapat mencuba....mane tauuu, nak tawen nanti teringin lak nak pakai baju adat nihh....






Dari Rumah Gadang, kami singgah ke ~Tasik Singkarak~ 


~Istana Besar Pagar Ruyung~





 ~Pondok Flora~ Untuk makan tengah hari, kami singgah  di Pondok Flora...My pren, pae..ckp tempat ni best.....makan atas kolam...leh lempar2 ikan yang x abis kat ikan dlm kolam tu....ikan dalam kolam tu punyer ler besar giler....rasanya kalu aku terjun dlm kolam tu...mau dimakannya...kenyang setahun kot...hahahaha...tapi makanan kat sini memang mavelesssssssss!!!





~Kopi KINIKO~ singgah beli sagun bakar,kopi dan pisang salai......paling best dapat minum free kat sini..hehehe




Aktiviti kami terakhir utk hari kedua, shopping kat pasar atas...tempat ni memang sesak giler.....apa2 pon hepi sbb sume tempat yang aku listkan untuk fery...sume kami pergi......ok la....nanti senang2 aku citer hari selanjutnya di bukit tinggi....babaiiii

March 24, 2011

::Belajar Lansinggg~Marsya::

Video ni ambik guna hp murah jer....4thn lepas, masa ni umur anak adik sedara aku dlm setahun lebey jer.....hehehehe..masa ni gak dia suke dgn lagu mila......kasi layan...


video

::Happy Birthday::

Bulan ni jer ada 4 orang family aku yang sambut besday....15/3,akak ipar aku....18/3,along aku....21/3,anak sedara...semalam 23/3 adik aku.....kepada sume "Selamat menyambut hari lahir..Semoga dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik , dimurahkan rezeki dunia dan akhirat....AMIN!!







::1st Day~Bukit Tinggi~10.03.2011

Assalammualaikum

Sekian lama...baru berkesempatan nak update blog ni...kalu dulu sehari sampai 3entry..la ni...satu pon susah....kene la sabar.....yer takkkk...huhuhuhu....ape2 pon janji tetap ditunaikan....ari ni baru dapat nak update pasal coti-coti kt Bukit Tinggi Indonesia...Percutian dirancang sejak tahun lepas sebelom pergi Kota Kinabalu...hehehehe...memang best, dan rasanya akan pergi lagi kot......insyallahh!!

Flight AK470 terbang betuk jam 750pagi waktu Malaysia...tak sempat punggung nak panas, dah sampai.....gile babun punyer cpt...tak sampai 1jam rasanya.......kuar jer dari lapangan terbang, dah ada yang menunggu dengan nama "nor faizah" <~~~nama pren aku......lupa plak nak bagitau, asalnya percutian ni disertai 9 orang...tp 2 orang tarik diri saat akhir atas sebab2 peribadi...so 7 orang jer yang lepas pergi...
Bermula lah perjalanan kami dari PADANG menunju ke Bukit Tinggi...tp sebelom tu kami dibawa jalan2 di sekitar Bandar Padang ..




~Soto Garuda~ Tempat kami bersarapan....sodap gak...rege pon murah...maklum la...dah jadi jutawan, sume rasa murahhhhhhh jer...hahahaha

   
Tauhu Kecap
~Pantai Air Manis~Mengambil perjalan selama 30 minit dari Padang..Selain pantai yang cantik, tempat ni terkenal dengan Lagenda Malin Kundang@anak derhaka...cam Kisah si Tenggang tu..Menurut cerita, batu besar tu adalah kapal Malin Kundang yang telah disumpah oleh orang tuanya akibat DERHAKA....kat bawah tu nampak tak cam orang.??? tu la katanya Malin Kundang





~Jambatan Siti Nurbaya~ Ade kisah yang menarik mengenai Siti Nurbaya, kalu nak tahu jumpa pak goggle jer la...hahahahha 

~Restoran Pak Datuk~Singgah makan tengah hari, masa kat sini..time lunch sume dah lari....hahaha....tapi tetap makan gak...kalu nak tau, kat sini baru 1st time aku makan nasi padang...kalu dulu pernah dengar jer, tapi tak pernah rasa...lar ni rasa nak muak lakkk....hahahaha
7 orang makan kat sini baru IDR172,000.00....murah gakkkk......




 ~Bika Talago~Kek Neraka~ hahaha..mmg cam neraka.....lempeng pisang+kelapa, terima kasih kepada Fery (Driver kami) sebab bawa kami utk mencuba makanan2 yang sememangnya pelik pada nama, tapi rasanya memang sooooodapppp giler ..mau cuba??? nanti kalu pergi...carik la tempat ni tauu......






Amri~staff Gran Malindo byk membantu kami sepanjang di Bukit Tinggi

March 14, 2011

::Coti-Coti::






Assalammualaikum

Alhamdulillah dah selamat sampai ke Malaysia dari Bukit Tinggi, Indonesia...Percutian yg paling best yg pernah aku rancang dgn kwn2...bagi aku Bukit Tinggi muka bumi paling cantik di Bumi Allah....Insyallah, lps ni nak rancang dgn family ke sana plak......tunggu update terbaru okey.

March 9, 2011

::Update Nih::

Assalammualaikum

Ape kabar kwn2 semua....saya harap kwn2 sihat sejahtera...Berdirinya saya disini, adalah kerana ingin memberitahu bahawasanya esok saya akan bercuti...yahooooooooooooo!!

Doakan semoga aku selamat pergi dan balik yer......(cam nk g HAJI lak rasanye) ok lar....sibuk kemas baju nih....nt aku update citer kt korunk sume.......Miss u olllll  lahhhhhh!!!!

March 6, 2011

::Cuti-Cuti::



Assalammualaikum

Dah terlalu lama rasanya tak update blog ni...kalu tak, satu ari jer sampai 3 entri yg aku buat..atas sbab2 peribadi...wat msa ni kene slow skit..hahahaha....tak perlu la aku citer knp or sbb ape.....yg penting sampai masa nt aku akan update citer2 terbaru....

lagi 4 ari aku akan terbang lagi...hehehehe..pegi mane??? korunk tunggu aku update citer yg baru k....ape2 pon jgn lupe kt aku nihh....slalu2 la jengah blog ni...click la maner2 yg patut...hahahaha...
syg korunk sume.........


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...